sluta komma tidigt

Jag en riktig tidspessimist och jag är alltid minst 10 min tidigt. Men jg måste ge mig nu för nu är jag alltid typ 20 min tidig.och idag 25 min tidig för min massage. Den till och med fråga mig varför jag alltid är så tidig. Jag et faktiskt inte. Jag över planerar! Men alltså jag kan ju ta tiden till något annat. Mitt mål för nästa massage tid är att komma tidigast 5 min innan;)
Fi fasiken vad svårt;)

Spin SPin SPiiiiin

God morgon !

Jag är så kass på att uppdatera nu. Får ta och skärpa mig lite. Man kan ju säga att det här med spinning rullar på nu… Får min egna klass på tisdagar (börjar nästa vecka) sen ska jag ta alla måndagar hela juni ut för att en har slutat. Sen har jag några lördagar där ja ska täcka upp också. Sjuuukt mycket spin alltså!. Skit kul är det! Jag är också så glad att folk gilla tydligen mina pass. Har ju kört 2 nu. Sen på tisdagar ska jag även hålla bootcamp EFTER min spinningklass. Haha. Det bästa med detta är att jag tränar Och får betalt för det!. Kan ju inte bli bättre?. ;) Så nu ska jag göra ihop några olika spellistor med musik. Man vill ju inte upprepa sig hela tiden?. Sen har vi en manager som slutat. Hon höll rätt mycket bodypump klasser. Man kanske ska försöka sno dem nu?.haha. Jag är ingen instruktör, men det är ju inte så jädrans svårt att få ihop ett bra bodypump klass. Jaja vi får se.

Annars har det inte hänt allt för mycket faktiskt. Man firade ju Memorial weekend här i USA denna helgen. Jag fira med att äta en HEL B&J glass. FI FAN!. Alltså jag har aldrig gjort det innan så det var något nytt. bara sådär 1200+ kalorier för 1 sån. haha.SJUKT!. Men det är nemas problemas det bränner man bort.

Idag ska jag på massage och jag läääääängtar så mycket. Behöver det verkligen. Sen blir det lite Pt klienter ikväll. IMG_3397

 

 

I did it!!!

Jaa I did it!. Hade nyss min första spinning klass. Alltså jag har varit så jävla nervös. Jg brukar aldrig vara det MEN nu var jag. Dem älska passet och alla var skit glada och grymt svettiga och trötta. :) Jag sa på slutet att jag var helt ny. Alla bara skrattade och applådera. För detta är inte min klass utan jag täckte en annan.

Jag har uppdaterat dåligt för det har varit min först jobb vecka. På alla jobb jag börjar så får jag sån prestations ångest och vill verkligen visa att jag kan. Så jag drömmer alltid jobb och tänker jobb.samma med skolan. Men det brukar gå bort efter 1 vecka typ. Men jag har redan haft 3 assessments (vad säger man?) Dem säger att ingen annan haft det på första veckan:) I’m happy!
Så ni vet att jag lever!
Idag blir det shopping och god mat. Vi firar Memorial weekend( vad nu det är? hahaha får googla)

pusssss

20130525-101505.jpg

Spinning klass

Igår snackade jag med en av de högre hönsen på jobb. Jag fick frågan om jag hade lust att täcka ett spinningpass på lördag morgon..Vad säger jag – SJÄLVKLART!!.. Jag som aldrig varit instruktör till spinning innan och har inget pass.. haha.. Det är på ett annat nybyggt gym. Så säger hon sen. Ja alltså passet brukar vara fullbokat och deltagarna är tuffa. JO men tjena!. Så säger jag But I’m up for a challange..Så frågar hon- lust att täcka passet på måndag morgon också ?..Ja varför inte nu när jag ändå håller på liksom. haha.OMG!. Men det är så man blir bättre. Att bara bli inkastad. Men eftersom jag är extremt pedantisk när det kommer till mitt jobb så vill jag inte bara slänga ihop något som en galenpanna så nu har jag suttit här i 3 timmar (!) och letat låtar. Jag har planerat allt. Sprint, backar, jumping osv. i minsta detalj och det ska passa till musiken perfekt. Så jag ska provköra mitt eget nu snart. Finns inget värre med dålig musik på ett spinningpass?! Blö..Men vad har jag gett mig in på nu?!!!..Alltså vafan Melinda

Hoppas jag kommer hem snart. Det är värsta baby boomen hemma. Folk är gravida till höger och vänster och det ploppas massa bebisar. Så mysigt!.. Så nu hoppas jag på att mina papper ska komma snart (tar en jävla tid) så jag kan mysa med alla gravida och äta godis med dem.haha :)

IMG_3197

 

ser nästan ut som att jag har en liten kula? ;) Kanske bara är förstoppad eller något..hahaha

Torsk är gott?

Varför jag inte längre äter Torsk?!..FÖR att det är super vanligt att hitta mask. Torskmask. För 3 dagar sedan berättade min vän här i USA att hon såg 3 maskar i sin torskfilé. Hon hade ingen aning om att det fanns. Inte jag i heller förens ca 2 år tillbaka. Nu äter jag bara ”wannabe” torsk. Ni vet dem Allaskan pollock och sånt. Masken dör vid tillagning.Men jag vill inte äta död eller levande mask.

Kommer ni att fortsätta äta torsk nu?..haha..BLÖÖÖÖ!

Masken som kan hittas bl.a. i torsk och sej är ca 3 cm lång och ca 1 mm i diameter och brun/rosa. Masken tillhör den grupp organismer som kan orsaka zoonoser, sjukdom som kan spridas från djur till människa. Om man fryser in fisken och förvarar den fryst i minst två dygn, eller tillagar den genom upphettning till minst 70 grader så dör parasiten.

Maskarna leder, enligt Livsmedelsverket, inte till allergiska reaktioner men kan, även om de är döda, ge obehag hos människa, som bland annat illamående och diarré, med andra ord samma symptom som levande maskarna kan ge. Det finns inga kända fall av infektioner i Sverige.

I en artikel publicerad av Instituto de Parasitología, Universidad Austral de Chile beskrivs en del fall, bland annat ett från USA, där en man som ätit rå fisk (sushi) hade drabbats av torskmask. Masken hade tagit sig upp från magsäcken via matstrupen och sedan borrat sig ut genom matstrupen och ut i nacken. Enligt artikeln kan masken borra sig igenom magsäcks- eller tarmväggarna och hamna ute i bukhålan. Andra exempel som beskrivs är att personer som fått i sig torskmask, har känt en kittlande känsla och värk i halsen och slutligen hostat upp levande maskar. Magkatarrliknande symptom har också beskrivits. Har man råkat få i sig levande torskmask kan man, om man har otur, således drabbas av betydligt värre otrevligheter än kräkningar och diarré.

mask_0

Kanske därför torsk har bra protein innehåll? haha